• Beslissingswedstr
  • Carnaval optocht 2018
  • Wedstrijd 1e  tegen Odio
  • Kampioenhuldiging2018
  • Huldiging kampioenen

Laatste nieuws

Winst voor de Horst 1 in derby tegen ODIO

Vandaag, zondag 21 oktober, stond de derby tegen Odio uit Millingen a/d Rijn op het programma, in Groesbeek. Om 13.00u stonden beide teams, coaches en scheidsrechter klaar voor de start. Ook mascotte Ties was er weer klaar voor die tot nu toe iedere wedstrijd de Horst blaffend ondersteund heeft. Het startsignaal klonk en de Horst bracht vrij snel de score op een 4-0 voorsprong, door een mooi afstandsschot van Lotte Roelofs, doorloopbal van Dianne van Kesteren, korte kans van Jana van Empel en een goed benutte strafworp, genomen door Karin Hopmans. Meteen was duidelijk dat de Horst niet van plan was punten te verliezen vandaag. Toch beloonde de Horst haar mooie kansen niet snel genoeg met meer doelpunten. Dit gaf Odio de kans om twee keer van afstand de korf te vinden en de stand op 4-2 te brengen.

De Horst liet niet over zich heen lopen en vond voor rust ook nog twee keer de korf. Karin Hopmans benutte nog een strafworp en Jana van Empel vond van afstand te paal. Rust werd dus ingegaan met een 6-2 voorsprong in het voordeel van de dames uit Groesbeek. Coach Meine Jonkers zette de dames weer op scherp in de rust. Conclusie was dat het niet slecht ging, maar dat we onszelf wel met doelpunten mogen belonen. Ook moesten we proberen om een verschil van zes doelpunten te maken. Dit lukte helaas niet bij de start van de tweede helft. Odio wist weer tweemaal de korf te vinden, waardoor zij het gat van vier doelpunten verkleinde naar twee. De Horst was wel scherper aan het spelen. Dit resulteerde in een doelpunt, verzilverd door Karin Hopmans met een wegtrek bal. Odio wist ook nog een keer de korf te raken en nog tweemaal vielen de doelpunten om en om. Vera Janssen bracht de score op 8-5 met een afstandsschot en Odio benutte een vrije worp wat de stand op 8-6 bracht. Ook Janiek van Kesteren raakte de korf van afstand en ook daar had Odio een antwoord op, 9-7. De Horst behield haar voorsprong en Dianne van Kesteren bracht de eindstand op 11-7 door tegen het einde van de wedstrijd nog een vrije worp te benutten en een doorloopbal te scoren. Hiermee behoudt de Horst haar derde plaats in het klassement en heeft nog één wedstrijd te gaan voordat de binnen competitie van start gaat. Deze laatste wedstrijd wordt tegen VVO/Klimroos gespeeld, op zondag 28 oktober om 13.00u in Hapert. Wij hopen dat onze supporters lekker een dagje willen toeren om ons aan te komen moedigen, want jullie zijn natuurlijk weer van harte welkom.

Sportpark De Horst   Sporthal Heuvelland Clubhuis Café Hopmans
Hoge Horst 56 Ambachtsweg 8 Hoge Horst 56
6562 LE Groesbeek 6562 AV Groesbeek 6562 LE Groesbeek
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 024 - 3975688 Telefoon: 024 - 3971766
Privacyverklaring dkv De Horst